Od tajkuna do brezposelnega. Foto: MMC RTV SLO
Od tajkuna do brezposelnega. Foto: MMC RTV SLO
Šrot odpuščen kot tehnološki višek?

V Laškem so nam povedali, da njegov status urejajo v skladu z delovno pravno zakonodajo. Kot je poročal novinar TV Slovenija Florjan Zupan, mu Šrota za potrditev ni uspelo priklicati, njegov status pa naj bi reševali tudi na njegovo željo.

Vstop v poslovno stavbo mu je prepovedan
Potem ko so banke zaplenile njegove delnice in je ostal brez nekoč milijonskega premoženja, so mu našli začasno mesto pravnika, ukvarja pa se s preučevanjem pravnih aktov. Vstop v poslovno stavbo, kjer je nekoč sedel v osrednji pisarni, so mu prepovedali.

Ali bo iz pivovarne uradno res odšel kot tehnološki višek, še ni znano. V tem primeru bi mu pripadlo sedem plač odpravnine. Če bi se nato prijavil na zavod za zaposlovanje pa bi lahko 18 mesecev prejemal še nadomestilo za brezposelne v višini povprečja zadnjih dvanajstih plač.

774 evrov nadomestila na mesec?
Njegova letošnja bruto plača je znašala 207.184 evrov, ker pa je četrtino dobil v delnicah, bi mu nadomestilo obračunali od plače v višini dobrih 155.388 evrov. Nadomestilo je sicer navzgor omejeno, vendar bi po nekaterih izračunih še vedno dobil 774 evrov na mesec.

Šrot odpuščen kot tehnološki višek?