"Pred nami je zadnja priložnost za ukrepanje in vso energijo bomo vložili v to, da jo izkoristimo," pravi direktor Gantar. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo

Iz podjetja so sporočili, da rezultati poslovanja podjetja in skupine v prvem polletju kažejo napredek na področju zniževanja stroškov, zato je poslovni izid nad načrtom. Vendar je prihodek od prodaje manjši od načrtov in manjši v primerjavi z istim obdobjem lani.

V septembru tako načrtujejo krepitev prodajnih aktivnosti s ciljem osvajanja novih trgov, na ravni skupine so uvedli ukrepe za izboljšanje korporativnega upravljanja in poslovanja hčerinskih podjetij, zaposlujejo več prodajnikov in uvajajo izobraževanja s ciljem dvigovanja nujno potrebnih zmožnosti vseh zaposlenih, so dodali.

Do konca leta bodo tako v okviru načrta prestrukturiranja zmanjšali tudi število zaposlenih za okvirno 45, predvsem z upokojitvami in odhodom na čakanje na zavod za zaposlovanje, pri čemer se vsi ukrepi izvajajo v dogovoru s socialnimi partnerji v podjetju.

Letos še v minusu, za 2017 načrtujejo dobiček
Čisti poslovni izid v letošnjem letu bo tudi zaradi stroškov prestrukturiranja, sanacije starih zalog in drugih odpisov še negativen. Ustvarjen pa bo pozitiven bruto donos iz poslovanja (EBITDA) v višini 1,7 milijona evrov. Na osnovi načrtovanih ukrepov v prihodnjem letu pričakujejo pozitivno poslovanje in EBITDA matične družbe v višini 3,9 milijona evrov, na ravni skupine pa v višini 5,7 milijona evrov.

Direktor Alpine Bojan Gantar je optimističen glede obstoja ter uspešnega razvoja podjetja in blagovne znamke, je pa poudaril, da je velikega pomena, da s smiselnimi organizacijskimi spremembami in stalnim usposabljanjem motivirajo zaposlene.