Energetika Maribor. Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Energetika Maribor. Foto: Radio Maribor/Dejan Rat

Novak je pozneje za Večer odstop potrdil in razložil, da z mesta direktorja odhaja zaradi upokojitve. Odstop Novaka je omenjenemu časopisu potrdil tudi predsednik nadzornega sveta Energetike Damijan Škrinjar, ki je dejal, da novice niso veseli, jo pa morajo spoštovati, saj je to njegova legitimna pravica.

Škrinjar za zdaj tudi še ni mogel povedati, kako bo nadzorni svet iskal novega direktorja, saj da še ni bil v stiku z drugimi člani nadzornega sveta. Sejo bodo izpeljali v kratkem, o nadaljnjih korakih pa se bodo odločili šele takrat, je dodal.

Novaka, sicer nekdanjega generalnega direktorja Pošte Slovenije, je nadzorni svet februarja lani za direktorja imenoval s povabilom, potem ko je decembra 2021 zaradi domnevno previsokih položnic za ogrevanje odpoklical dolgoletnega direktorja Alana Perca. Na razpis se je nato prijavilo pet kandidatov, od katerih pa nadzornega sveta ni prepričal nihče. Novak je zaradi prevzema funkcije direktorja takrat odstopil tudi z mesta prvega nadzornika Javnega holdinga Maribor.