Nezavezujoče ponudbe za dokapitalizacijo je v skupni vrednosti 52 milijonov evrov oddalo 15 potencialnih večjih domačih in tujih vlagateljev. Foto: MMC RTV SLO
Nezavezujoče ponudbe za dokapitalizacijo je v skupni vrednosti 52 milijonov evrov oddalo 15 potencialnih večjih domačih in tujih vlagateljev. Foto: MMC RTV SLO

Cena nove delnice je bila določena na podlagi prispelih nezavezujočih ponudb in ob upoštevanju drugih meril, predvsem splošnih gospodarskih razmer in razmer, ki prevladujejo na finančnih trgih. Emisijska cena bo enaka za vse upravičene vlagatelje.

Nezavezujoče ponudbe za skupaj 52 milijonov evrov je oddalo 15 potencialnih večjih domačih in tujih vlagateljev, med njimi tudi Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD). K oddaji ponudbe še niso bili pozvani vsi tuji institucionalni vlagatelji, predvsem iz ZDA.

Predstavitvene dejavnosti v zvezi s ponudbo pa bodo tako različnim institucionalnim vlagateljem v EU-ju, na Hrvaškem in v ZDA potekale v skladu s prospektom in lokalnimi zakonodajami vse do 21. junija.

Z dokapitalizacijo bo financiran nakup Zavarovalnice Maribor
Z izkupičkom od dokapitalizacije namerava Pozavarovalnica Sava financirati nakup Zavarovalnice Maribor, o katerem se je skupaj s Slovensko odškodninsko družbo (Sod) konec lanskega leta dogovorila z Novo Kreditno banko Maribor (NKBM). Kupnina za 50,99-odstotni delež Zavarovalnice Maribor je znašala 65 milijonov evrov.

Cena delnice je bila pred petimi leti kar štirikrat višja
Leta 2008 je v podobnem času potekala prva javna prodaja delnic deleža v Pozavarovalnici Sava in njena dokapitalizacija. Cena za delnico pa je tedaj znašala kar 28 evrov.