Od nakupa Cimosa je po španski družbi CIE Automotive in francoski Maike Automotive po neuradnih informacijah Financ odstopil še italijanski sklad Palladio Finanziaria, in sicer zaradi
Od nakupa Cimosa je po španski družbi CIE Automotive in francoski Maike Automotive po neuradnih informacijah Financ odstopil še italijanski sklad Palladio Finanziaria, in sicer zaradi "prevelikih tveganj v Cimosu". Foto: BoBo
Hrvaška od Cimosa terja milijone

DAB je pred tednom dni pred trgovinskim sodiščem v Zagrebu vložil tožbo proti Cimosu v povezavi z dolgom iz 90. let pri Riječki banki, je v torek poročala Hrvatska radiotelevizija (HRT). DAB je dolg prevzel, potem ko je šla banka v stečaj, s Cimosom pa se v 16 letih niso dogovorili o poplačilu.

Tožbeni zahtevek znaša 20,2 milijona evrov brez obresti, ki pa bi lahko končni znesek podvojile. S tožbo zahtevajo tudi začasno prepoved razpolaganja s premoženjem na Hrvaškem. Cimos ima obrata v Buzetu in Roču.

V Cimosu so po poročanju Dela in Financ povedali, da zadeve ne morejo komentirati, saj doslej še niso prejeli tožbe ali obvestila sodišča o postopku. Ozadje te zadeve poznajo in so ga v preteklosti temeljito preučili, glede na pravna mnenja pa za ta primer niso oblikovali rezervacij.

Odstop morebitnih kupcev
Od nakupa Cimosa je po španski družbi CIE Automotive in francoski Maike Automotive po neuradnih informacijah Financ odstopil še italijanski sklad Palladio Finanziaria, in sicer zaradi "prevelikih tveganj v Cimosu".

V postopek prodaje naj bi se v zadnjem trenutku vključil kitajski sklad JD Capital, ki pa naj bi tudi že obupal, ker meni, da ne bo imel dovolj časa za skrbni pregled. Če bi od nakupa odstopili tudi Kitajci, bi v igri za nakup Cimosa po navedbah Financ ostal le bosanski poslovnež in lastnik propadlega Prevent Globala Nijaz Hastor.

Podaljšani rok za oddajo zavezujočih in končnih ponudb naj bi se iztekel 23. marca.

Hrvaška od Cimosa terja milijone