Françoise Bettencourt Meyers se le redko pojavi v javnosti. Kot je dejal avtor knjige o družini Bettencourt, več ur na dan igra klavir, napisala pa je tudi dve knjigi. Foto: EPA
Françoise Bettencourt Meyers se le redko pojavi v javnosti. Kot je dejal avtor knjige o družini Bettencourt, več ur na dan igra klavir, napisala pa je tudi dve knjigi. Foto: EPA

Bettencourt Meyers je v četrtek presegla ta mejnik zaradi rasti vrednosti delnic kozmetičnega imperija. Podjetje L'Oréal je podedovala po svoji materi Liliane Bettencourt, ki je bila do smrti leta 2017 prav tako najbogatejša ženska na svetu. Podjetje L'Oréal je sicer leta 1909 ustanovil Eugène Schueller, dedek Bettencourt Meyers. Temelj njegovega uspeha so bile barve za lase, ki jih je izumil, poroča Guardian.

L'Oréal, ki ima sedež v pariškem predmestju Clichy, je na pariški borzi danes vreden 241 milijard evrov, reklamo za njegove proizvode pa pod sloganom "Ker se cenim" dela mnogo znanih zvezdniških obrazov.

70-letna Bettencourt Meyers, podpredsednica podjetja, ki slovi kot velika samotarka, in njena družina ostajajo največji delničarji podjetja, v katerem imajo skoraj 35-odstotni delež. Prav zaradi tega deleža se je njeno premoženje letos povečalo za 28,6 milijarde dolarjev in po Bloombergovem indeksu milijarderjev preseglo 100 milijard dolarjev.

Na seznamu milijarderjev, na katerem prevladujejo moški, večinoma iz ZDA, Bettencourt Meyers ostaja na 12. mestu. Na prvem mestu je Elon Musk, ustanovitelj podjetij Tesla in SpaceX. Njegovo premoženje je ocenjeno na 232 milijard dolarjev.

Bettencourt Meyers sicer ni najvišje uvrščena Francozinja na seznamu, saj je pred njo še vedno Bernard Arnault, lastnik luksuznih blagovnih znamk, kot sta Louis Vuitton in Fendi, s 179 milijardami dolarjev vrednim premoženjem.