Tečaj delnic se je nekoliko stabiliziral, potem ko so nekateri analitiki opozorili, da bi se v prevzemni boj utegnila vmešati še preostala dva kitajska ponudnika. Foto: BoBo
Tečaj delnic se je nekoliko stabiliziral, potem ko so nekateri analitiki opozorili, da bi se v prevzemni boj utegnila vmešati še preostala dva kitajska ponudnika. Foto: BoBo

Tretji največji lastnik Gorenja Panasonic je novega strateškega partnerja poiskal v kitajski skupini Hisense, ki je napovedala, da bo za delnico ponudila 12 evrov pod pogojem, da prevzame več kot polovico delnic. V četrtek so delnice Gorenja poletele v nebo oz. pridobile nekaj več kot 65 odstotkov.

Njihov tečaj se je nekoliko stabiliziral. Nekateri analitiki so namreč ocenili, da bi se v prevzemni boj utegnila vmešati še preostala dva kitajska ponudnika za strateškega partnerja, nekateri pa, da je prevzem Gorenja manj gotov, kot se zdi.

Delnice Gorenja so izgubile 1,78 odstotka in teden sklenile pri 11,05 evra. Promet je v četrtek dosegel 1,66 milijona evrov, v petek pa 1,82 milijona evrov. Tečaj je v primerjavi s koncem prejšnjega tedna pridobil 72,6 odstotka, na te delnice je ta teden odpadlo 3,73 milijona evrov prometa.

Za Gorenjem Cinkarna Celje in Krka
Delnice Gorenja so tako poživile tedensko borzno dogajanje, v katerem so borzni posredniki sklenili za 9,45 milijona evrov prometa. Druge najprometnejše so bile ta teden delnice Cinkarne Celje, s katerimi so opravili za 1,85 milijona evrov poslov, tretje pa delnice Krke z 1,52 milijona evrov prometa.

Tečaj Cinkarne se v tednu dni ni bistveno spremenil, medtem ko je tečaj Krke pridobil 2,4 odstotka. Tečaj Telekoma Slovenije je na tedenski ravni pridobil 3,8 odstotka, Pozavarovalnice Sava pa 1,1 odstotka. Tečaj Zavarovalnice Triglav je medtem približno prav toliko izgubil.