Delta ne namerava odstopiti od projekta Stožice, pričakujejo pa revidiranje pogodbe. Foto: MMC RTV SLO
Delta ne namerava odstopiti od projekta Stožice, pričakujejo pa revidiranje pogodbe. Foto: MMC RTV SLO

Direktorica marketinga in odnosov z javnostmi Delte Jelena Krstović je namreč za srbski časnik Večernje novosti povedala, da je "invseticija Delte v trgovski del športno-trgovskega centra Stožice največa tuja invseticija v slovenski zgodovini", kar pojasnjuje tudi toliko dvignjenega prahu glede projekta.

Krstovićeva je še poudarila, da je nakup deleža Mercatorja strateški projekt družbe, pogovori s prodajalci za 25 odstotkov Mercatorja, družbami okoli Pivovarne Laško pa še vedno potekajo, čeprav še ni gotovo ali prodaja sploh bo. Po njenih besedah je mogoče, da bodo slovenski paradržavni skladi v dogovoru s slovensko vlado prevzeli večinski paket Mercatorja, "še posebej, ker družba predstavlja komparativno prednost Slovenije".

Bo nov investitor Supernova?
Spomnimo, Delta Holding bi morala do konca marca nakazati 19 milijonov evrov (plačali so le prvi obrok v višini pet milijonov evrov) sredstev za projekt Stožice, a tega ni storila in tudi uradno od projekta ni odstopila. V zvezi s projektom se je v javnosti omenjal nov investitor Supernova. Poleg Supernove sta se za projekt po besedah ljubljanskega župana Zorana Jankovića in direktorja izvajalca Grepa, Uroša Ogrina, zanimala še dva ponudnika. V manj kot mesecu dni naj bi po županovih besedah dorekli izbiro novega vlagatelja v trgovski del.

A. Me.