Rok za dokončanje stadiona in dvorane kljub vsemu ostaja nespremenjen - 30. junij 2010. Foto: MMC RTV SLO
Rok za dokončanje stadiona in dvorane kljub vsemu ostaja nespremenjen - 30. junij 2010. Foto: MMC RTV SLO

Kot je zapisala srbska tiskovna agencija Tanjug, Delta predlaga, da se naložba zaradi svetovne gospodarske krize preloži oz. da se pogoji prilagodijo novonastalemu položaju.

Pri Delti poudarjajo, da se je v torek res iztekel rok za plačilo 19 milijonov evrov za gradnjo središča, denarja pa niso nakazali, ker se je položaj na svetovnih trgih v primerjavi s tistim, ko je bila pogodba sklenjena, izrazito spremenil.

Delta: Prestavitev realizacije ali prilagoditev pogodbe
Kot omenjeno, Jankovićeve napovedi, da bo prihodnji teden predstavil novega trgovca, ne komentirajo. Pravijo le, da so tudi partnerskemu podjetju Grep predlagali, da se uresničitev projekta prestavi do stabilizacije trgov, ko bodo omogočeni pogoji za izvedbo tega projekta.

Druga možnost je za Delto prilagoditev pogodbe novim pogojem, kar bi po mnenju odgovornih v tej srbski družbi pomenilo drugačne plačilne roke in manjši vložek.

Delta vplačala prvi obrok, drugega pa ne
Pojasniti velja še, da je Delta vplačala prvi obrok, to je pet milijonov evrov. Drugega obroka (19 milijonov evrov), ki bi ga morala poravnati do konca marca, pa ni nakazala.

M. N.