Bo poslanec PS-ja Mišič prevzel vajeti Luke Koper? Foto: MMC RTV SLO
Bo poslanec PS-ja Mišič prevzel vajeti Luke Koper? Foto: MMC RTV SLO
Prvi luški nadzornik Dino Klobas

Klobas je sicer že direktor v Tomosu, trenutno pa je zaposlen v korporaciji Hidria. V izjavi za medije po današnji seji nadzornega sveta je povedal, da imen potencialnih kandidatov za predsednika uprave, s katerimi bodo opravili razgovore, še niso določili, jih pa bodo do prihodnje seje nadzornega sveta, katere datum še ni določen.

Zatem naj bi na seji 26. avgusta obravnavali imena kandidatov in predvidoma tudi sprejeli dokončno odločitev. "Mislim, da bomo 26. avgusta imeli prvo ime Luke Koper," je napovedal Klobas. O številu in ozadju kandidatov pa je bil Klobas redkobeseden. Kandidatov naj tako ne bi bilo veliko, gre pa "za kandidate, ki so v Sloveniji". Ob tem je poudaril, da izbira ne bo politična, pač pa bodo izbirali "menedžerja, ki bo znal to krmilo Luke Koper najbolje voditi".

Zdajšnjemu predsedniku uprave Bojanu Branku, ki je lani zamenjal predčasno razrešenega Gregorja Veselka, se enoletni mandat izteče 6. septembra, piše Dnevnik. Čez dva tedna bo tako precej zanimivo, ko bodo nadzorniki izbirali novega predsednika uprave.
V medijih se je namreč razširila informacija, da si stolčka v Kopru želi generalni sekretar vlade Gašpar Gašpar Mišič, za mesto prvega nadzornika pa si je prizadeval tudi Vinko Može, ki naj bi želel na čelu koprske družbe ustoličiti prav Mišiča.

Prvi luški nadzornik Dino Klobas