Delivery Hero ima sedež v Berlinu. Foto: Reuters
Delivery Hero ima sedež v Berlinu. Foto: Reuters

"Družba Delivery Hero potrjuje, da je Evropska komisija opravila inšpekcijski pregled v njenih pisarnah v Berlinu," je podjetje zapisalo v kratki izjavi.

Razkritje je sledilo sporočilu Evropske komisije, da so bile izvedene racije v prostorih podjetij v dveh državah Evropske unije. V Bruslju niso navedli, v katerih državah in katera podjetja so bila vpletena.

Komisija je pojasnila, da so vpletena podjetja osumljena kršitve protimonopolne zakonodaje EU-ja, ki prepoveduje kartelno dogovarjanje. Dodatnih podrobnosti niso razkrili.

Pri tem so poudarili, da takšni pregledi ne pomenijo, da so podjetja tudi kriva spornega ravnanja, "niti ne prejudicirajo izida same preiskave".

Pri Delivery Heru so ob tem zapisali, da so "zavezani k polnemu sodelovanju s komisijo".

Novica prihaja v težkih časih za nemško skupino, ki posluje v skoraj 50 državah, vendar v matični državi skorajda ni prisotna, njena borzna vrednost pa je v enem letu močno padla.

Delivery Hero je sicer v torek naznanil, da je zaključil prevzem španske družbe Glovo, ki je prisotna tudi na slovenskem trgu. Kljub prevzemu bo Glovo še naprej deloval pod obstoječo blagovno znamko in platformo, so sporočili iz omenjenih družb.