Golob je poudaril, da je razvoj novih globalnih produktov prava smer razvoja slovenskega gospodarstva.

Golob je po obisku povedal, da je z zadovoljstvom poslušal zelo ambiciozne načrte podjetja o več kot stomilijonski naložbi, ki je že v teku in naj bi se v prihodnje še precej povečala, so sporočili iz Golobovega kabineta.

Z vodstvom podjetja je govoril tudi o njihovih globalnih ambicijah. "Najraje vidim, da se v Sloveniji razvija nove globalne produkte, saj mislim, da je to edina pravilna pot, kako naj se naše gospodarstvo razvija," je poudaril. Slovensko gospodarstvo po njegovih besedah namreč ne more temeljiti na poceni delovni sili, temveč na znanju.

V podjetju so med krizo pripravili ambiciozne načrte, je poudaril premier. "To je sporočilo vsem nam – tudi vladi – da v krizi ne smemo nikoli opustiti razvojnih načrtov in jih tudi ne bomo," je zatrdil. Pristop podjetja Hella Saturnus po njegovih besedah namreč kaže, da je v spreminjajočem se svetu, polnem izzivov, to edini način, ki vodi do razvoja.

Premier se je z vodstvom podjetja pogovarjal tudi o načrtih za vzdržen in trajnosten razvoj. "Pomembno je, da Slovenija ostaja na zemljevidu najnovejših trendov – digitalnih in zelenih – ter da avtomobilska industrija ostane ena tistih industrij, ki Sloveniji dejansko prinaša ne samo delovna mesta, temveč tudi eno najvišjih dodanih vrednosti," je dodal Golob.