Po neuradnih informacijah je bil odstopljeni Gorazd Korošec že dalj časa trn v peti lastnikom Uniorja, predvsem nadzornikom, ki zastopajo interese države. Foto: BoBo
Po neuradnih informacijah je bil odstopljeni Gorazd Korošec že dalj časa trn v peti lastnikom Uniorja, predvsem nadzornikom, ki zastopajo interese države. Foto: BoBo

Številni se sprašujejo o resničnem ozadju te zamenjave, ki so jo sicer poznavalci razmer napovedovali že dalj časa.

Nadzorniki so uradno informacijo o zamenjavi zavili v leporečno pojasnilo, da je šlo za sporazumni predčasni odpoklic z namenom, da zaščitijo interese zreške družbe potem, ko je revizijska komisija po izbruhu afere Vodušek ugotovila sporne fiktivne posle Uniorja s šmarskim podjetjem Ridkon, ki naj bi bilo prav tako tarča domnevnega izsiljevanja v omenjeni aferi.

Vendar je težko verjeti, da je dolgoletnega prvega moža Uniorja odneslo le nekaj več kot 6.000 evrov, kolikor naj bi bili vredni sporni posli.

Afera Vodušek prišla kot naročena
Po neuradnih informacijah je bil odstopljeni Gorazd Korošec že dalj časa trn v peti lastnikom Uniorja, predvsem nadzornikom, ki zastopajo interese države, prek PDP-ja, Kada in Soda skoraj 50-odstotne lastnice družbe.

Lani jeseni so mu prepolovili neto plačo na nekaj več kot 3.000 evrov, že dalj časa pa so mu tudi očitali, da je leta 2007 poskušal izvesti menedžerski prevzem Uniorja in to prav prek Ridkona, kateremu je s fiktivnimi računi poravnaval obresti za bančno posojilo za nakup Uniorjevih delnic.

Afera Vodušek, ki je pripomogla k razkritju teh poslov, je očitno prišla kot naročena nadzornikom, da so se končno lahko znebili Korošca. Kaj je bilo resnično ozadje zamenjave, pa se bo morda pokazalo že pri imenovanju novega predsednika uprave, pri katerem bodo gotovo imeli glavno besedo državni nadzorniki.

Ljudje v Zrečah pa upajo, da bo Unior tudi pod novo metlo še naprej rezal kruh številnim domačinom in da bo ostal tesno vpet v razvoj njihovega kraja.

Miran Korošec, Dogodki in odmevi, Radio Slovenija