Gorenje išče 100 novih proizvodnih delavcev. Foto: BoBo
Gorenje išče 100 novih proizvodnih delavcev. Foto: BoBo

Delo bi novi delavci začeli septembra, je pojasnil predstavnik Gorenja Denis Oštir in dodal, da so vsem prejšnji mesec odpuščenim preseženim delavcem ponudili zaposlitev v proizvodnji, a jih je le peščica ponudbo sprejela.

Nove delavce bodo zaposlili za določen čas, potrebujejo pa jih v vseh svojih obratih v Velenju, največ pa v proizvodnji pralnih in sušilnih strojev, saj je zdaj sezona za te aparate, je še dejal Oštir.

V Gorenju so v okviru reorganizacije poslovnih procesov sprva predvideli, da bo v matični družbi v Velenju presežnih 270 delavcev, nato pa so številko zmanjšali na omenjenih 60. Gre za zaposlene v režijskih službah, ki so vezane na proizvodnjo, kot so skladiščniki, blagovni manipulanti in kontrolorji kakovosti.

1.393 novih pogodb o zaposlitvi

V postopkih, ki tečejo že dlje, je sicer Gorenje nove pogodbe zaradi sprememb v organizaciji, nazivih ali opisih delovnih mest ponudilo 1.393 zaposlenim v režiji. Pri tem so ohranili obstoječe plače in druge pravice.

V Gorenju, ki je od lani v lasti kitajske korporacije Hisense, so pred časom poudarili, da želijo z reorganizacijo zagotoviti razmere za dolgoročno rast in razvoj ter da reorganizacija in optimizacija poslovanja ne bosta omejeni le na matično podjetje, temveč bodo vanju vključene tudi vse hčerinske družbe ter poslovne enote v tujini.

Vodstvo Gorenja se trudi za čimprejšnjo gradnjo nove tovarne televizijskih aparatov, v kateri bo zaposlilo 1.000 delavcev. V prvi fazi načrtujejo proizvodnjo dveh milijonov televizijskih aparatov letno, pozneje pa bodo proizvodnjo podvojili.