Gorenje je v novo tovarno v Srbiji vložilo 21 milijonov evrov. Foto: BoBo
Gorenje je v novo tovarno v Srbiji vložilo 21 milijonov evrov. Foto: BoBo

V obeh obratih skupaj bo Gorenje letos izdelalo skoraj 800.000 aparatov. Naložba v novo tovarno je dobrih 21 milijonov evrov.

Gorenje je v Valjevo preselilo večino proizvodnje hladilno-zamrzovalnih aparatov. V Velenju tako ostaja proizvodnja vgradnih hladilno-zamrzovalnih aparatov in samostojnih hladilno-zamrzovalnih aparatov, ki spadajo v višji cenovni razred.

Lani je velenjsko podjetje začelo obsežno prestrukturiranje proizvodnih lokacij, s čimer želi povečati dobičkonosnost poslovanja in izboljšati konkurenčnosti. Doslej je tako iz tovarne na Finskem v tovarno na Češkem že preselilo celotno proizvodnjo kuhalnih aparatov, prav tako selijo celotno proizvodnjo pralnih in sušilnih strojev iz tovarne na Švedskem na Gorenjevo glavno proizvodno lokacijo v Velenju.

Poleti pa bo Gorenje iz Švedske v Velenje preselilo še celotno proizvodnjo pomivalnih strojev, ki se bo v Velenju začela septembra. Po dokončanju vseh dejavnosti prestrukturiranja bo Gorenje gospodinjske aparate tako izdelovalo le na treh lokacijah, in sicer v Sloveniji, Srbiji in na Češkem.