Uprava že od petka ni več pod nadzorom Gorjup Brejčeve. Foto: MMC RTV SLO
Uprava že od petka ni več pod nadzorom Gorjup Brejčeve. Foto: MMC RTV SLO

Marto Gorjup Brejc, ki je Peko vodila 10 let, so v petek razrešili, saj nadzornikom ni odgovorila na številna vprašanja o poslovanju družbe, prav tako pa ni podala svoje vizije o tem, kako odpraviti izgubo tržiškega podjetja. Po pogodbi ji zaradi odpoklica iz delovnega razmerja pripada šest plač odpravnine, kar je 35 tisoč evrov bruto.

Tudi novi predsednik uprave tržiške družbe Janez Sajovic bo imel tolikšno plačo, ki v neto znesku znaša 2.700 evrov, poročajo Finance. Po besedah predsednika nadzornega sveta Roberta Lična je Sajovic pred tem delal v Srbiji, Makedoniji in na Kosovu, kjer je pomagal vzpostavljati nacionalne radiotelevizijske hiše. Pred tem je bil zaposlen na RTV Slovenija, pa tudi v Planiki. Pogodbo z njim bodo nadzorniki še podpisali.

Bo Peko pozitivno posloval že prihodnje leto?
Družba je leto 2009 končala s štirimi milijoni evrov izgube. Kolikšno izgubo je imela lani, še vedno ni znano, po pregledu zalog pa je mogoče, da bo ta še večja. Nadzorniki od Sajovica pričakujejo, da bo izgubo letos občutno zmanjšal, pozitivno pa naj bi Peko začel poslovati prihodnje leto.
Sajovic je v petek zaposlenim, v Sloveniji so 404, obljubil, da nihče ne bo ostal brez dela. Treba pa bo povečati proizvodnjo in prodajo, ki je v zadnjih dveh letih upadla za več kot polovico.