Foto:
Foto:
Leonerdo Peklar je bil gost Odmevov.

Graška naj bi odstavili iz ekonomskih in poslovnih razlogov ter zaradi različnih pogledov na prihodnost družbe, predvsem v zvezi z nameravano pripojitvijo hčerinske družbe Siol k Telekomu.

Za vršilko dolžnosti so imenovali članico uprave Darinko Virant. Na Graškovo mesto naj bi bil kmalu imenovan Libor Vončina. Nadzorni odbor naj bi ga potrdil na seji 1. marca. Sicer pa so za nova člana uprave imenovali Dušana Mitiča in Matijo Vojska.

Sprejet Krambergerjev odstop
Po razrešitvi Graška se je sestal tudi nadzorni odbor Siola, ki je sprejel odpoved direktorja Mirana Krambergerja in na njegovo mesto za vršilca dolžnosti imenoval Matevža Turka, vodjo tehničnega področja v Siolu.

Razhajanja glede pripojitve Siola
Kot je po seji povedal predsednik nadzornega sveta Leonardo Peklar, je šlo za celo vrsto razhajanj in vsebinskih razlik, od kadrovskega do tehnološkega področja. Eden od pomembnih vzrokov pa je bil tudi načrt uprave, da matični družbi pripoji podjetje Siol. Kot je znano, je Grašek vztrajal pri pripojitvi hčerinske družbe Siol k Telekomu, s čimer bi se internetna telefonija vrnila v Telekomovo naročje. Grašek tudi ni prisluhnil zahtevam države, večinskega lastnika Telekoma.

Gantar: Odločitev nadzornega odbora pričakovana
Minister za informacijsko družbo Pavel Gantar namreč trdi, da bi moral Telekom sam razvijati internetno telefonijo. Gantar je za Radio Slovenija povedal, da je pričakoval takšno odločitev, saj so bile razlike v pogledih prevelike. Od novega predsednika uprave pričakuje, da bo podal natančen elaborat o načrtih za prihodnost družbe. Potem naj bi se odločili, kakšna je najboljša pot, da internetna telefonija nasploh postane glavna dejavnost v Telekomu.