Razmere v podjetju se umirjajo. Foto: BoBo
Razmere v podjetju se umirjajo. Foto: BoBo

Novico sta sporočili obe strani, tako uprava kot konferenca sindikatov kemične, nekovinske in gumarske industrije, pogovori in nadaljevanje socialnega dialoga so se tako nadaljevali. Socialni dialog so v torej sindikati prekinili in skupaj z Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije tudi zagrozili s stavko.

Popustili sta obe strani, poudarjajo. Ker uprava ne namerava več odpustiti Poljanškove, so nastali pogoji za uspešno nadaljevanje socialnega dialoga, je dejal predsednik konference KNG-ja Tomaž Kumer.

Podrobnosti pogovorov bodo ostale zaupne narave in jih ne bodo dodatno posredovali javnosti.

ZSSS je sicer v torek ocenil, da je ravnanje uprave "napad kapitala na ljudi" in grožnja celotnemu sindikalnemu organiziranju ter delavskim pravicam. Dušan Semolič je zato pisal političnemu vrhu in varuhinji človekovih pravic.

Vodstvo Heliosa je v odzivu opozorilo, da se socialni dialog nadaljuje, in ocenilo, da se lahko pogovori o novi kolektivni pogodbi kmalu končajo.

Predsednik uprave Heliosa Aleš Klavžar je nekatere dejavnosti ZSSS-ja označil za nekonstruktivne oz. za oviro socialnemu dialogu, iskanju rešitev in sklepanju dogovorov, ki bi bili v korist vsem zaposlenim.