Začetna zmogljivost nove tovarne televizijskih sprejemnikov bo milijon naprav letno, v njej pa naj bi zaposlili od 300 do 400 ljudi. Foto: AP
Začetna zmogljivost nove tovarne televizijskih sprejemnikov bo milijon naprav letno, v njej pa naj bi zaposlili od 300 do 400 ljudi. Foto: AP

V okviru gradnje tovarne, ki naj bi stala nekaj deset milijonov evrov, so izvajalci pravkar končali arheološka izkopavanja na 3,5 hektarja veliki lokaciji, kjer bo stal objekt. Ker je Zavod RS za varstvo kulturne dediščine območje prihodnje tovarne že pred leti označil kot znano arheološko najdišče, so se v kitajskem Hisenseju odločili, da že vnaprej opravijo vse potrebne dejavnosti za pridobitev obveznega kulturnovarstvenega soglasja in se tako izognejo morebitnim zamudam zaradi poznejših obveznih izkopavanj, ki bi se lahko glede na nepredvidene najdbe zavlekla.

V tovarni naj bi zaposlili od 300 do 400 ljudi

Začetna zmogljivost nove tovarne televizijskih sprejemnikov bo milijon naprav letno, v njej pa naj bi zaposlili med 300 in 400 ljudi. Na vprašanje, kako je z morebitno finančno podporo države naložbi v novo tovarno, so v Gorenju povedali, da je o podpori še prezgodaj govoriti in da ni še nič dogovorjeno. Pogovori z ministrstvom za gospodarstvo so sicer že stekli.

Vrednost naložbe bo nekaj deset milijonov evrov, o vrednosti naložbe bo znano več, ko bodo pridobili vso dokumentacijo, so še dodali v Gorenju.

V enem največjih slovenskih izvoznikov sicer trenutno poteka preoblikovanje iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Lani se je družba umaknila z Ljubljanske borze.