Lastništvo Hotela Habakuk je po novem domače, upravljanje pa tuje. Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec
Lastništvo Hotela Habakuk je po novem domače, upravljanje pa tuje. Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

Po informacijah časopisa naj bi pred dnevi prešel v last družbe Metalka Commerce iz Ljubljane, prek podjetja Artana pa ga bo upravljal nemški Lekve Beteiligungs.

Terme Maribor, nekoč močan hotelir z več nepremičninami pod lastništvom ruskega Gazproma (prek ciprske firme MB Dailyrates Management), tako po poročanju Večera ostajajo brez premoženja.

Prodajo Hotela Habakuk je potrdil prokurist Term Maribor Denis Dobaj, podrobnosti pa ni razkril. Po besedah vodje Hotela Habakuk Predraga Canjka je bila prodaja za hotel najboljša mogoča rešitev. "Izpeljana je bila korektno, delavci so imeli dovolj časa, da razmislijo, ali želijo ostati ali oditi. Večina kadra se je odločila, da ostane," je povedal za časopis. V hotelu tako ostaja 56 zaposlenih od prej, skupno 58.

Kakšne načrte ima s hotelom Habakuk novi lastnik Metalka Commerce, ki jo obvladuje podjetnik Marjan Pišljar, bodo javnosti po poročanju Večera predstavili predvidoma konec junija.

Dejan Podgoršek – predstavnik piranske firme Artana, katere lastnik je nemški Lekve Beteiligungs iz Hamburga – je pojasnil, da sta v Habakuku po novem funkciji lastništva in upravljanja ločeni. "Artana je prevzela upravljanje, kar pomeni profesionalno in samostojno upravljanje hotela, od prodaje, cenovne politike do prevzema zaposlenih. Lastništvo Hotela Habakuk je domače, upravljanje pa tuje," je pojasnil.

Terme Maribor so bile nekoč največji mariborski hotelir s skupno več kot 300 hotelskimi sobami in 450 zaposlenimi. Glavni objekti Term so bili hoteli Habakuk, Piramida, Orel, Zamorc, Bellevue, Areh, diagnostično-rekreacijski center Fontana, mineralni vrelci v Stražunu, motel ob Bresterniškem jezeru, brezcarinske prodajalne, gostilne in lokali Koper, Pri treh ribnikih, Stara trta na Lentu.