Novi prokurist v Istrabenzu - Tomaž Berločnik. Foto: RTV SLO
Novi prokurist v Istrabenzu - Tomaž Berločnik. Foto: RTV SLO

Berločnikovo delo bo osredotočeno na dejavnosti pri pogajanjh z bankami upnicami Istrabenza, nadzorni svet družbe pa se je z njegovim imenovanjem že seznanil. Poleg tega so nadzorniki že obravnavali tudi dejavnosti uprave holdinga v zvezi s potekom pogajanj z bankami upnicami glede izvensodne poravnave ter skladno z zakonom o finančnem poslovanju, postopki ob insolventnosti in prisilnem prenehanju obravnavali še poročilo o poslovanju družbe.

KDO JE TOMAŽ BERLOČNIK?


Tomaž Berločnik je od leta 1998 zaposlen je v podjetju Donit. Začel je kot svetovalec uprave, ko je bil zadolžen za posebne strateške projekte (iskanje strateškega partnerja, prenos proizvodnje azbestnih tesnilnih materialov izven Slovenije, strateške finance, itd.). Kariero je nato nadaljeval kot izvršni direktor za področje proizvodnje, financ in investicij, hkrati pa je bil odgovoren za poslovanje hčerinske družbe za proizvodnjo tesnil. Od leta 2006 je predsednik uprave.

Leta 2000 je še z dvema partnerjema izvedel menedžerski odkup Domita, leta 2008 pa svoj poslovni delež prodal novemu lastniku. Skupaj še z dvema menedžerjema je 79 odstotkov delnic Donit Tesnita prodal tujemu finančnemu skladu DBG Eastern Europe.
Vir: Združenje managerjev Slovenije