Jan Plestenjak je novi lastnik znamke Mura. Foto: Borut Živulović/BoBo
Jan Plestenjak je novi lastnik znamke Mura. Foto: Borut Živulović/BoBo

V zapisu na družbenem omrežju, na katerem je objavil fotografijo logotipa Mure, je nadaljeval: "Mnogo prekmurskih družin je dalo svoje srce in dušo za to znamko. Tudi če ostane obešena v mojem studiu, med zlatimi in platinastimi ploščami ... ostala bo v Sloveniji ... morda pa nekoč spet dvigne svoja krila ... s spoštovanjem do vseh krojačev in šivilj, ki so jo ustvarili."

Pod objavo na Instagramu se je vsul val čestitk, Plestenjaku sta med drugim čestitala smučarski skakalec Peter Prevc in pevka Rebeka Dremelj.

3.300 evrov za nakup znamke
Igorju Bončini, stečajnemu upravitelju tekstilne družbe Arum, ki je nastala na pogorišču nekdanjega tekstilnega velikana Mure in v stečaju pristala julija lani, je uspelo najti kupca za tri nekdanje Murine blagovne znamke. Gre za znamke MURA, Mura in e.mura.

Med tremi prispelimi ponudbami je Bončina izbral družbo Talent - Planet, ki je zanje na koncu ponudila 3.300 evrov, je razvidno iz izrednega poročila upravitelja, objavljenega na spletnih straneh Ajpesa.

Kot so poročale Finance pred dnevi, je podjetje Talent - Planet v lasti enega najbolj znanih slovenskih glasbenikov. Ta je za Finance povedal, se je za nakup v resnici odločil "malo za hec". "Ko sem videl, da je na prodaj taka znamka, kot je Mura, ki ima toliko zgodovine, sem si rekel, da bi rad, da to ostane v slovenskih rokah. Ponosen sem, da mi je nakup uspel," je povedal in dodal, da z blagovnimi znamkami trenutno nima nobenih načrtov, za zdaj pa jih bo izobesil v svojem studiu.

Blagovne znamke Mure kupilo podjetje Jana Plestenjaka