Skrivnostni Kolonel želi postati 100-odstotni lastnik Centra Naložb. Foto: MMC RTV SLO
Skrivnostni Kolonel želi postati 100-odstotni lastnik Centra Naložb. Foto: MMC RTV SLO

Kolonel za delnico Centra Naložb ponuja 7,50 evra, rok za sprejetje ponudbe pa bo trajal od vključno 4. marca do 1. aprila do 12. ure. Kot je poročal časnik Večer, je Probanka v imenu Kolonela sporočila, da ima ta trenutno v lasti 2.935.164 oz. 77 odstotkov družbe Center Naložbe. Predmet prevzemne ponudbe je tako še 841. 840 preostalih delnic. Ponudba ne vsebuje praga uspešnosti.

To ni prva prevzemna ponudba
Sicer pa to ni prva prevzemna ponudba, ki jo je za Center Naložbe objavil Kolonel. V prevzemu leta 2006 je tako pridobil 25,41 odstotka delnic, skupaj z delnicami, katerih imetnik je bil pred prevzemnim postopkom, pa je v družbi obvladoval 75,82 odstotka delnic.

Ponovno prevzemno ponudbo naj bi Kolonel dal zaradi uskladitve z zakonom o pravnih naslednicah pooblaščenih investicijskih družb. Po tem zakonu mora delničar družbe, ki ima položaj pravne naslednice pooblaščene investicijske družbe in ki je imetnik najmanj 15 odstotkov glasovalnih pravic v taki družbi, dati prevzemno ponudbo v skladu z zakonom o prevzemih.

Pomembne naložbe Centra Naložb so ...
Naj spomnimo, da so med pomembnejšimi naložbami Centra Naložb Infond Holding, ki je največji lastnik Pivovarne Laško; Premogovnik Velenje, Unior, Savske elektrarne, ATC Kanin ter NKBM.