Gordana Živčec Kalan naj bi bila vpletena v domnevno sporne finančne transakcije. Foto: MMC RTV SLO
Gordana Živčec Kalan naj bi bila vpletena v domnevno sporne finančne transakcije. Foto: MMC RTV SLO
Nadzor v ZD Izola

Ker gre za predkazenski postopek, več informacij na Policijski upravi (PU) Koper ne morejo dati, je pojasnila predstavnica za stike z javnostmi Anita Leskovec. Andrej Šavko je za Radio Slovenija poročal, da so kriminalisti podali zaprosilo za pregled dokumentacije, ki pa ni bilo dovolj natančno, zato ga morajo zdaj dopolniti.
Z vodstvom zdravstvenega doma (ZD) se je sešel tudi predsednik sveta zavoda, ki je v roke le dobil ključne dokumente. A ker so zaupni, o njihovi vsebini ni želel govoriti.
ZD ali banka?
V preteklih dneh so mediji razkrili, da naj bi v. d. direktorja ZD-ja Izola Gordana Živčec Kalan 150.000 evrov z računa zdravstvenega doma naložila na Poštno banko Slovenije in s tem dala garancijo podjetju Mabra za najem posojila v enaki višini. ZD tega denarja še ni dobil, čeprav je rok potekel že decembra, Živčec Kalanova pa je zatrdila, da bo denar kmalu nakazan.

Podjetje je med drugim vlagatelj v poslovno-stanovanjski objekt Dunajski kristali v Ljubljani, kjer so skupne prostore kupile zdravniške organizacije, med drugim tudi Zdravniška zbornica Slovenije, ki jo vodi Živčec Kalanova.

Rdeče luči na ministrstvu, protikorupcijski komisiji in občini
Minister za zdravje Dorjan Marušič je po objavi te informacije odredil upravni nadzor v omenjenem zdravstvenem domu, njeno ravnanje pa sta začela preverjati tudi svet zavoda in protikorupcijska komisija. Postopke preverjanja suma nezakonitega razpolaganja z sredstvi v izolskem zdravstvenem domu je že pretekli teden sprožil tudi župan občine Izola Igor Kolenc.

Danes pa so z občine sporočili, da bo popoldne sporni posel obravnaval nadzorni odbor občine. V sredo bo zadeva tudi na dnevnem redu prve redne seje sveta ZD-ja Izola. Neznanci so pretekle dni popisali pročelje ZD-ja Izola z gesli proti Živčec Kalanovi.

Nadzor v ZD Izola