Lufthansa se tako kot druge letalske družbe sooča z nizom težav v letošnjem poletju. Foto: EPA
Lufthansa se tako kot druge letalske družbe sooča z nizom težav v letošnjem poletju. Foto: EPA

"Na žalost je kratkoročno izboljšanje letos poleti komaj realno," je za nemški časopis Die Welt povedal član uprave Lufthanse Detlef Kayser in dodal, da je težava globalna in ne velja izključno za Nemčijo. Po njegovih besedah je trenutno edini izhod iz krize zmanjšanje števila letov.

V letošnjem poletju Lufthansa načrtuje ukinitev približno 3000 letov oziroma 15 odstotkov svojih zmogljivosti v vozliščih v Frankfurtu in Münchnu.

Zmanjšali se bodo tako leti na domačih kot evropskih povezavah, ne pa tudi na "dobro rezerviranih klasičnih počitniških destinacijah", so sporočili iz prevoznika, ki je ob tem poudaril, da lahko potniki pričakujejo spremembe v voznem redu.

V Lufthansi so osiromašen vozni red pripisali stavkam letališkega varnostnega osebja, vremenskim dogodkom in predvsem velikemu številu okužb s koronavirusom, ki povzročajo kadrovske težave.

Glavni izvršni direktor Lufthanse Carsten Spohr je prejšnji mesec sicer pojasnil, da pričakujejo rekordno turistično dejavnost, saj se ljudje vračajo k potovanjem, potem ko so se sprostile omejitve za zajezitev covida-19.

Lufthansa je v prvem četrtletju prepeljala 13 milijonov potnikov, kar je več kot štirikrat več kot v enakem času lani. Takrat so jih našteli tri milijone.