Bo Lukančičevi uspelo prepričati nemški sklad, da v tekstilno podjetje vloži skoraj 60 milijonov evrov? Foto: BoBo
Bo Lukančičevi uspelo prepričati nemški sklad, da v tekstilno podjetje vloži skoraj 60 milijonov evrov? Foto: BoBo

Lukančičeva je povedala, da gredo pogajanja v pravo smer, saj bodo "usklajevali pogodbo". Prestrukturiranje sicer predvideva, da bo nemški sklad odkupil terjatve slovenskih bank, nato pa bi potekalo nadaljnje prestrukturiranje družbe in celotne skupine Aha Mura. Ob tem je zanikala, da bi bil v pogovore vključen tudi sklad Union Trust.

Medtem se približuje narok za začetek stečaja Aha Mure, saj je Durs na začetku februarja na soboško okrožno sodišče vložil predlog za njegov začetek. Aha Mura namreč Dursu dolguje okoli štiri milijone evrov. Lukančičeva je takrat napovedala, da je našla nemškega partnerja, ki bo neuradno zagotovil okoli 60 milijonov evrov.

Durs predloga za stečaj še ni umaknil, čeprav na gospodarskem ministrstvu pravijo, da je "treba do konca finančnega prestrukturiranja zamrzniti stečajna opravila", saj so pogajanja o odkupu terjatev od bank v sklepni etapi. V Aha Muri ob tem zagotavljajo, da bodo zamujeni socialni prispevki in dohodnina za zaposlene delavce v celoti izplačani v 30 dneh.