Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO
Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO

Kot pri Večeru povzemajo pisanje madžarskega portala, bo posel po dogovoru strank v celoti pravnomočen, ko bodo izpeljani "vsi potrebni postopki v Sloveniji". Koliko so za mariborski radio odšteli, prihodnji novi lastniki niso razkrili.

V izjavi za javnost sta sicer generalna direktorja obeh omenjenih madžarskih podjetij, Arpad Turi in Szilard Szekely, zapisala, da na Radiu City za zdaj ne bo ne kadrovskih ne vsebinskih sprememb. Si bodo pa prizadevali, da bi postaja postala še močnejša in vplivnejša.
Radio Factory ima po pisanju Večera v lasti več radijskih postaj v vzhodni slovenski sosedi, in sicer Radio1, Best FM in Retro Radio.

Prodajo Radia City je za tednik Mladina že prejšnji teden potrdil dosedanji lastnik Hölbl, a je ob tem poudaril, da posel zanj ni pravnomočno zaključen, dokler denar ne bo nakazan na transakcijski račun. Za nakup radijske postaje naj bi sicer prejel tri ponudbe, iz Srbije, Madžarske in še eno.

Omenjal se je tudi madžarski medijski konglomerat TV2, ki je prek družbe TV2 Adria lastnik medijske hiše Planet TV, a so v TV2 Adrii pred dnevi zanikali, da bi bili v postopku nakupa še kakšnega medija v Sloveniji.

Gaborja Deaka, tako kot Jozsefa Vido, ki stoji za TV2, po pisanju Večera povezujejo z madžarskih oligarhom Lorincem Meszarosem, ki je po navedbah medijev prijatelj iz otroških let madžarskega premierja Viktorja Orbana.