Kakšna bo usoda približno 150 zaposlenih v mariborskem Cimosu? Foto: BoBo
Kakšna bo usoda približno 150 zaposlenih v mariborskem Cimosu? Foto: BoBo

Približno 150 delavcev je na šele na danes sklicanem svetu delavcev izvedelo, da se danes trajno ustavlja proizvodnja v mariborskem obratu Cimosa. Večina zaposlenih tako od danes naprej koristi preostanek dopustov, nekaj posameznikov pa naj bi še opravljalo nujno potrebna dela pred zaprtjem.

O nameri vodstva je bil šele danes seznanjen tudi sindikat Skei. "Govorice so krožile, ampak kot sindikat nanje ne moremo vplivati, poskušali smo izvedeti, kaj se dogaja. Uradne verzije do danes do 12. ure ni nihče povedal," je povedal sindikalni zaupnik Raim Musić.

Zaposleni so danes izvedeli tudi, da bodo v prihodnjih dneh poklicani na individualne razgovore, na katerih jim bo ponujena možnost prekinitve delovnega razmerja z odpravnino ali prezaposlitev v drugem Cimosovem obratu." Tu je Buzet, tu je Vuzenica, Roč, ki je tudi na Hrvaškem. Ponudbe so dali, ljudje se morajo sami odločiti," je povedal sindikalni zaupnik.
V sindikatu pojasnjujejo, da je Cimos do zdaj poravnal vse finančne obveznosti, obljubljeno jim je tudi izplačilo preostanka regresa.

O dogajanju v Cimosu smo se obrnili tudi na vodstvo v Kopru, ki pa nam do zdaj še ni odgovorilo.