Foto: BoBo
Foto: BoBo

"Zaradi različnega razumevanja nadaljnjega razvoja družbe je nadzorni svet SiDG-ja na seji s člani poslovodstva sklenil sporazume o predčasnem prenehanju mandatov s 23. majem," so sporočili iz SiDG-ja.

Nato je nadzorni svet za glavnega direktorja družbe imenoval Matjaža Juvančiča, ki bo funkcijo opravljal do imenovanja novega poslovodstva s polnim mandatom, vendar največ šest mesecev, so pojasnili v družbi.

Nadzorni svet je Tomazina za glavnega direktorja, Juvančiča in Janšo pa za člana poslovodstva imenoval na seji februarja lani, in sicer za petletni mandat. Družbo je pred tem od maja 2020 začasno vodil Samo Mihelin, saj je nadzorni svet z njegovim predhodnikom Zlatkom Fickom sklenil sporazum o prenehanju mandata.

Tomazin je za Dnevnik potrdil, da je bila prekinitev mandata sporazumna. "Trdno verjamem, da bo družba SiDG tudi v prihodnje sledila ambiciozno zastavljenim ciljem razvoja in dosegala zavidanja vredne poslovne rezultate," je pojasnil za časnik.

SiDG je po prvih ocenah poslovno leto 2021 končal z rekordnim čistim dobičkom v višini 14 milijonov evrov, kar je 87 odstotkov več kot leto pred tem in 83 odstotkov več, kot je bilo načrtovano, so na začetku leta sporočili iz družbe. Družba je obenem dosegla načrtovani obseg gozdne proizvodnje.