Foto: BoBo
Foto: BoBo

Skupina je prihodke na letni ravni povečala za 10,8 odstotka, na 530,48 milijona evrov, predsednik uprave Tomislav Čizmić pa je poudaril pomen pravočasnega odziva na spremenjene razmere.

Družba Poslovni sistem Mercator je kot največja družba v skupini v primerjavi z istim obdobjem lani imela 10,3-odstotno rast prihodkov, ki so dosegli 305,91 milijona evrov. Čisti dobiček je povečala za 36 odstotkov, na 1,73 milijona evrov.

Čizmić je ob objavi poslovnih rezultatov zapisal, da so pozitivni trendi poslovanja, tako na ravni prihodkov kot dobička, rezultat uspešnega izvajanja poslovne strategije diferenciacije in vseh 125 iniciativ operativnega načrta za učinkovito poslovanje na vseh trgih delovanja skupine.

"Že v začetku poslovnega leta 2020 smo lahko določili močan pozitiven trend poslovne uspešnosti in dobičkonosnosti. Samo pravočasna in odgovorna priprava na spremenjene razmere v času razglasitve epidemije pa je skupini omogočila nadaljevanje pozitivnih trendov poslovanja," je dejal.

Mercator je po njegovih besedah konkurenčno podjetje, vpeto v lokalno ponudbo, kar prepoznavajo tudi kupci in dokazujejo rasti tržnih deležev na vseh trgih poslovanja.