Znižali so se tudi prihodki, in sicer z 29 milijard dolarjev na 27,7 milijarde dolarjev. Foto: Reuters
Znižali so se tudi prihodki, in sicer z 29 milijard dolarjev na 27,7 milijarde dolarjev. Foto: Reuters

Razlog je upad oglaševalskih prihodkov in delnice Mete so se po objavi poslovnih rezultatov v podaljšanem borznem trgovanju v sredo pocenile za 19,1 odstotka na 105 dolarjev. To je le tretjina cene, s katero je delnica Mete začela letošnje leto.

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je sporočil, da se soočajo z izzivi polno dinamiko viharne makroekonomije, vse večjo konkurenco, rastočimi stroški dolgoročnih naložb in upadanjem oglasov.

Število mesečnih uporabnikov Facebooka je od lani naraslo za dva odstotka na 2,96 milijarde, število zaposlenih pa se je povečalo za 28 odstotkov na 87.314.

Zuckerberg je dejal, da se bo Meta ob zategovanju pasu osredotočila na svojo umetno inteligenco, ki omogoča priporočila v ponudbah, kot so kratki videoposnetki Reels, ter na platforme za sporočanje oglasov in svojo vizijo grajenja spletnega prostora metaverse.

Delnice Mete so se do konca rednega dela borznega trgovanja v sredo pocenile za 5,59 odstotka, po objavi rezultatov pa še za kar 19,66 odstotka na 104,30 dolarja.