Mlinotest bo moral poseči v rezerve za potrebe izplačila dividend. Foto: BoBo
Mlinotest bo moral poseči v rezerve za potrebe izplačila dividend. Foto: BoBo

Začasna odredba je bila izdana junija na predlog delničarja Mihe Likarja, s katero je bilo Mlinotestu začasno prepovedano izplačilo dividend v znesku dobrih 654.000 evrov. Sodišče je zdaj to začasno odredbo odpravilo.

Hkrati je sodišče kot neutemeljen zavrnilo tudi nov predlog za izdajo začasne odredbe, s katerim je Likar hotel doseči, da bi sodišče Mlinotestu naložilo sprožitev postopkov za zavarovanje že izplačanih dividend družbam Mlino, Vipa Holding, ki je v likvidaciji, in Fin vita.

Uspel nasprotni predlog
Delničarji Mlinotesta so namreč na majski skupščini na podlagi nasprotnega predloga družbe Vipa Holding izglasovali dividendo v višini 0,43 evra bruto na delnico, medtem ko sta uprava in nadzorni svet predlagala dividendo v višini 0,17 evra.

Na podlagi tega bo ajdovska družba za dividende skupaj namenila 1,48 milijona evrov. Ker pa je bil bilančni dobiček za lani le dobrih 825.400 evrov in je to premalo za izplačilo izglasovanih dividend, so v ta namen namenili še del rezerv iz dobička.

Temu je nasprotoval Likar, ki je lastnik 0,03 odstotka delnic. Vložil je tudi predlog za izdajo začasne odredbe zaradi zavarovanja nedenarne terjatve in sodišče mu je z junijsko odločitvijo najprej ugodilo, zdaj pa je odločitev razveljavilo.