NKBM bo pred koncem postopka neuradno najprej objavil rezultate lanskega poslovanja. Foto: BoBo
NKBM bo pred koncem postopka neuradno najprej objavil rezultate lanskega poslovanja. Foto: BoBo
Vladna ekipa v Podravju

Ob tem je Mramor dodal, da računajo, da bodo novi lastniki banko konsolidirali in ji pomagali rasti do vsaj drugega mesta v bančnem sistemu Slovenije.

Tega, kateri pogoji morda niso izpolnjeni, da še ni prišlo do uradnega prevzema NKBM-ja, in kdaj naj bi se to dejansko zgodilo, Mramor ni želel komentirati, saj postopka ne pelje ministrstvo, pač pa Slovenski državni holding. Iz virov blizu banki je sicer slišati, da je dokončen razplet postopka pričakovati v nekaj tednih, še prej pa bo banka objavila lanske revidirane rezultate poslovanja.

Pozneje je Mramor obiskal še Zavarovalnico Maribor, kjer je po njegovih besedah ena izmed ključnih tem pogovorov prav tako konsolidacija in načrtovana združitev več zavarovalnic pod isto streho. S tem postopkom bosta v Mariboru po njegovih besedah nastali dve pomembni finančni instituciji, ki bosta okrepljeni s še nekaterimi drugimi pridruženimi družbami, s tem pa bodo storitvene dejavnosti na področju finančnih storitev v tem mestu zelo okrepljene. Ob tem je spomnil, da se tudi NKBM združuje s Poštno banko Slovenije.

Vladna ekipa v Podravju