Matej Pirc je bil v zadnjem času edini izvršni direktor DUTB-ja. Foto: BoBo
Matej Pirc je bil v zadnjem času edini izvršni direktor DUTB-ja. Foto: BoBo

Mesto glavnega izvršnega direktorja, ki je vodilna operativna funkcija Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), se je izpraznilo po odhodu Madžara Imreja Balogha sredi lanskega decembra, ki je s položaja uradno odstopil iz osebnih razlogov. Predhodno dogajanje v DUTB-ju je sicer nakazovalo, da Balogh ni več užival zaupanja spremenjenega upravnega odbora.

Na njegovo mesto so neizvršni direktorji DUTB-ja konec januarja začasno imenovali nekdanjega prvega moža Slovenskega državnega holdinga in dotedanjega finančnega direktorja DUTB-ja Mateja Pirca, ki je bil tudi edini izvršni direktor DUTB-ja, potem ko sta se v preteklih tednih s položaja poslovila Andrej Prebil in Jože Jaklin.

V DUTB-ju je bilo sicer že pred tem precej kadrovskih menjav. Vlada je namreč iz upravnega odbora DUTB-ja odpoklicala predsednika Miha Juharta in za neizvršnega direktorja imenovala Tomaža Beska. Nato je v vlogi skupščine DUTB-ja za neizvršnega direktorja imenovala še Marka Tišmo.

Vse te kadrovske spremembe so sledile objavi ugotovitev interne revizije na DUTB-ju, da so bile pri prodaji zemljišča, na katerem tovarno v Logatcu dokončuje švicarski Lonstroff, storjene nepravilnosti in da niso bili spoštovani interni akti.