Foto: BoBo
Foto: BoBo

Policijska uprava Kranj je opozorila, da bo zaradi del prometni režim spremenjen, ter voznike pozvala k previdnosti in upoštevanju prometnih pravil predvsem glede hitrosti, varnostne razdalje in vožnje po sredini prometnega pasu. "Po izkušnjah iz prejšnje take delovne zapore je vsaka nesreča povzročila zastoj," so zapisali.

Po lanski preplastitvi vozišča avtoceste med priključkoma Kranj zahod in Brezje proti Jesenicam je zdaj predvidena preplastitev drugega dela avtoceste na tem odseku. Dela bodo po napovedih Darsa stekla 7. septembra in naj bi trajala največ dva meseca. Obsegajo preplastitev 9,6 kilometra vozišča avtoceste med omenjenima priključkoma proti Ljubljani ter izvoznega in uvoznega kraka priključka Naklo v tej smeri.

Promet bo med deli potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer, in sicer po sistemu 2+1+1. Na vozišču proti Jesenicam bosta vseskozi dva pasova, en pas pa bo namenjen vožnji proti Ljubljani in bo od drugih dveh ločen z nizko betonsko varnostno ograjo. Še en pas proti prestolnici bo urejen po drugi strani avtoceste, torej po vozišču proti Ljubljani. Zato je pomembno, so opozorili v Darsu, da bodo vozniki spremljali prometno signalizacijo in se pravočasno razvrstili na pravilni prometni pas, saj ga potem ne bodo več mogli menjati.

Dela bosta v skupnem nastopu izvedla Gorenjska gradbena družba in slovenska podružnica avstrijskega Strabaga, pogodbena vrednost naložbe pa je 5,1 milijona evrov z DDV-jem.