Podjetje Trimo se spopada s težkimi finančnimi pogoji. Foto: BoBo
Podjetje Trimo se spopada s težkimi finančnimi pogoji. Foto: BoBo
Čas za reševanje trebanjskega Trima se izteka

Botjančič je bil sicer imenovan v času starega nadzornega sveta, ko je uprava še imela lastniške funkcije. S spremembo lastniške strukture pa je funkcija prokurista izgubila svoj pomen. Vodja nadzornikov Bogdan Topič je sicer poudaril, da bodo dobili novega prokurista, ta sprememba pa ne bo vplivala na skupščino.

Trimovi delničarji so na skupščini odločili, da se osnovni kapital družbe zaradi kritja čiste izgube zmanjša za 3,45 milijona evrov, zatem pa z namenom finančnega prestrukturiranja poveča z denarnimi in stvarnimi vložki za do 43,9 milijona evrov. Glede dokapitalizacije naj bi v Trimu do 9. decembra dobili tudi zavezujočo ponudbo strateškega partnerja. Probanka, ki je Trimov največji upnik, sicer predlaga konverzijo terjatev za nekoliko višji znesek od predloga uprave.

Topič je povedal, da je današnja skupščina z veliko večino potrdila vse predloge, to je dokapitalizacijo in spremembo statuta. Danes so tako prišli do temeljne ambicije Trima, da ta ohrani svoja delovna mesta, je dodal.

Zanimanje pokazale multinacionalke
Sicer pa se Trimo v zadnjem obdobju spopada z zapletenim finančnim položajem. Banke upnice si prizadevajo, da bi družbo prestrukturirale in prodale. Med morebitnimi kupci pa se najpogosteje izpostavljajo Trimovi dobavitelji. Med najresnejšimi naj bi bila Rockwool in Knauf.

Čas za reševanje trebanjskega Trima se izteka