Foto: BoBo
Foto: BoBo

Štrancar je izvršni direktor biotehnološkega podjetja Bia Separations iz Ajdovščine, ki je od decembra 2020 v lasti nemške skupine Sartorius. V nov medij bo vložil svoje osebno premoženje, del kupnine od prodaje Bia Separations. "Čas je za medij, ki bo malo drugače razmišljal kot svetovni mediji v tem trenutku. Pošteno delo izgublja vrednost in želim si vzpostavitve medija, ki bo zagovarjal pošteno delo in rezultate, ki so plod dela, ne pa igric," je dejal.

Novoustanovljeno podjetje Media polis bo od zavoda Iskreni odkupilo spletni medij Domovina in tiskani tednik Domovina. "Domovina je le prvi projekt, v mesecu dni bo sledil nov, to je odkup enega od obstoječih portalov," je napovedal.

Medij Domovina je nastal v okviru zavoda Iskreni pred šestimi leti, tednik Domovina se je spletnemu portalu pridružil lani. Svež kapital bo po besedah direktorja zavoda Iskreni Igorja Vovka najprej namenjen razvoju spletne platforme, razvoju videovsebin, razvoju tednika ter nakupu medijev, ki bodo vsebinsko skladni s poslanstvom novonastalega podjetja Media polis.

Štrancar bo imel v podjetju Media polis 37-odstotni lastniški delež, preostali lastniki – to so Vovk ter odgovorna urednika spletnega portala Domovina Rok Čakš in tednika Domovina Tino Mamić – pa po 21-odstotnega. Dogovorjeni so, da svojih deležev ne bodo prodajali.

Štrancar vložil milijon evrov