Muri se, kot kaže, obtajo lepši časi. Vračajo se naročniki, spet se zaposluje, oktobra pa je Mura in partnerji poslovala pozitivno. Foto: MMC RTV SLO
Muri se, kot kaže, obtajo lepši časi. Vračajo se naročniki, spet se zaposluje, oktobra pa je Mura in partnerji poslovala pozitivno. Foto: MMC RTV SLO

Vseh vročenih odločb, ki so pogoj za izplačilo pomoči, je bilo 2.527. Nekdanji delavci Mure so se na zavod za zaposlovanje začeli prijavljali 22. oktobra; skupno število je bilo 2.602. Dvaindvajset odobrenih vlog je še neizplačanih, 75 vlog je v obravnavi, negativni odgovor je prejelo 383 prosilcev. Koliko prosilcev je prejelo najvišje izplačilo in koliko nižji znesek, na ministrstvu za delo ne morejo povedati zaradi različnega števila družinskih članov.

Predsednik uprave Mure Bojan Starman je pojasnil, da so na podlagi 550 razpisanih delovnih mest po opravljenih razgovorih zaposlili 471 delavcev. 20 odstotkov so jih zaposlili za nedoločen čas, druge za določen čas enega leta. Do konca januarja bo zaposlenih še 83 delavcev. Družba Mura in partnerji tako zdaj zaposluje 1.029 delavcev.

Mura in partnerji oktobra pozitivno
Starman ne izključuje prihodnjega zaposlovanja nekdanjih Murinih delavcev, vse pa je odvisno od tega, kako bo poslovalo podjetje Mura - Evropska hiša mode, ki se ukvarja s trženjem lastne blagovne znamke in katerega naloga je okrepiti prodajo izdelkov pod blagovno znamko Mura. Starman je dejal še, da se v Muro vračajo tudi partnerji, s katerimi je Mura sodelovala v preteklosti, o sodelovanju pa se pogovarjajo tudi z novimi podjetji. Od oktobra naprej Mura in partnerji poslujejo pozitivno, Starman pa predvideva, da bi lahko podjetje prihodnje leto poslovalo z dobičkom, je še poročal časopis Dnevnik.