Vodstvo NKBM-a je napovedalo prodajo večinskega deleža v Zavarovalnici Maribor. Foto: NKBM
Vodstvo NKBM-a je napovedalo prodajo večinskega deleža v Zavarovalnici Maribor. Foto: NKBM

Drugi največji slovenski banki, mariborskemu NKBM-u, so lastniki na junijski skupščini zapovedali, naj proda manj ključne naložbe, med katere sodi tudi 51-odstotni delež v Zavarovalnici Maribor.

"V banki odgovorno in skrbno preučujemo možnosti ter izvajamo vse potrebne aktivnosti in ukrepe za izboljšanje kapitalske ustreznosti in zagotovitev dodatnega kapitala, ki bi banki omogočil nadaljnje stabilno poslovanje in razvoj. V okvir teh ukrepov sodi tudi namera prodaje deleža v Zavarovalnici Maribor. Odločitev o prodaji bomo sprejeli na podlagi skrbne preučitve ponudb potencialnih kupcev, vseh strokovnih kriterijev in ocenjene dodane vrednosti za delničarje ter druge deležnike banke," je ob napovedi prodaje večinskega deleža Zavarovalnice Maribor povedal predsednik uprave Nove KBM Aleš Hauc.

V NKBM-u so tudi pojasnili, da v nasprotju z navedbami nekaterih medijev uprava banke odprodaje Poštne banke Slovenije (PBS) ali drugih družb v skupini za zdaj ne načrtuje. Proučuje in analizira pa prodajo drugih naložb banke. Nova KBM in PBS nameravata v prihodnje sodelovati pri ustvarjanju sinergij na različnih poslovnih področjih.

G. C.