NLB je videl že boljše čase. Foto: MMC RTV SLO
NLB je videl že boljše čase. Foto: MMC RTV SLO

NLB bo izposojena sredstva, ki so jih z ročnostjo treh let organizirale Bayerische Landesbank, BNP Paribas, Commerzbank, Credit Agricole Corporate and Investment Bank, Erste Group, ING Bank, Intesa Sanpaolo skupaj z Banko Koper, Lloyds TSB Bank, Raiffeisen Zentralbank Österreich skupaj z Raiffeisenlandesbank Niederösterreich Wien, UniCredit Bank Austria in Wells Fargo, namenil za refinanciranje in financiranje dejavnosti svoje skupine.

Za visoke izgube krive visoke oslabitve in rezervacije
Kot pojasnjujejo v NLB-ju, so s posojilom zadovoljni, saj so do novega dolgoročnega posojila kljub zahtevnim razmeram, ki vladajo na mednarodnem trgu kapitala, uspešno prišli brez poroštva države ali drugih pomembnih jamstev. "Uspeh transakcije je znova dokazal ugled in zaupanje v skupino NLB," so dodali.

Kot omenjeno, je skupina NLB po obdavčitvi v prvem letošnjem četrtletju zaznala 2,7 milijona evrov izgube. V banki so kot glavni razlog za to navedli visoke oslabitve in rezervacije, ki so v prvem četrtletju znašale 70,3 milijona evrov.

Kako je bilo prejšnja leta?
Pojasniti velja še, da je rezultat skupine NLB pred rezervacijami znašal 66,8 milijona evrov, kar je tretjino več kot v enakem obdobju lani.

Neto obrestni prihodki skupine so znašali 116,6 milijona evrov, med tem ko so se v enakem obdobju lani povzpeli na 98,9 milijona evrov.