Ivan Simič naj bi se vrnil na Furs. Foto: MMC RTV SLO
Ivan Simič naj bi se vrnil na Furs. Foto: MMC RTV SLO

Po neuradnih informacijah Dela naj bi vodenje Finančne uprave R Slovenije kmalu prevzel trenutni predsednik vladnega Strateškega sveta za debirokratizacijo Ivan Simič.

Nekdanji direktor slovenske in srbske davčne uprave, ki trenutno vodi lastno podjetje za davčno svetovanje Simič & partnerji, naj bi se na Furs vrnil najpozneje 1. junija.

Informacije o njegovi vrnitvi na čelo Fursa je za Delo komentiral tudi Simič in podal kratek odgovor, da je vse mogoče.

Furs zdaj kot vršilec dolžnosti vodi Simon Starček, ki je 1. marca na položaju nasledil dotedanjo v. d. generalnega direktorja Ireno Nunčič. Tej je konec februarja potekel mandat za začasno vodenje Fursa. Simona Starčka je vlada na čelo Finančne uprave imenovala do imenovanja novega generalnega direktorja, vendar največ za šest mesecev oz. najdlje do 31. avgusta, še poroča Delo.

Natečajni postopek za izbiro generalnega direktorja je bil začet januarja, vendar je bil neuspešen, saj je bil prijavljena zgolj Nunčičeva, ki je do zaključka natečajnega postopka odstopila od kandidature.

Minister za finance Andrej Šircelj je zato vladi predlagal imenovanje novega v. d. do imenovanja generalnega direktorja v ponovnem natečajnem postopku.