Obrtnikom bo Furs nudil podporo v obliki izobraževanj, ki jih bodo objavili tudi v elektronski obliki. Foto: BoBo
Obrtnikom bo Furs nudil podporo v obliki izobraževanj, ki jih bodo objavili tudi v elektronski obliki. Foto: BoBo

Predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) in finančne uprave (Furs) so na srečanju iskali rešitve za čim prijaznejše umeščanje davčnih blagajn, ki se bodo začele uporabljati 2. januarja. Razpravljali pa so tudi o preostalih davčnih ovirah, s katerimi se srečuje gospodarstvo.

"Obrtniki in podjetniki bodo potrebovali določen čas, da se privadijo novemu načinu dela, veliko pa je tudi takšnih, ki niso vešči obvladovanja tovrstne tehnologije, zato Furs prosijo za strpnost in premišljenost na področju kaznovanja, vsaj za čas uvajalnega obdobja," je poudaril predsednik OZS-ja Branko Meh.

Generalna direktorica Fursa Jana Ahčin je obljubila, da bodo v prihodnjih mesecih veliko delali na področju izobraževanja davčnih zavezancev in da bodo v uvajalnem obdobju umeščanja davčnih blagajn delovali po načelu "zdrave kmečke pameti" ter tako upoštevali tudi morebitno neznanje posameznih uporabnikov, so navedli v OZS-ju.

Furs trenutno izvaja številna brezplačna izobraževanja na temo uporabe davčnih blagajn, sočasno pa bodo izvedli tudi izobraževanja na temo zakona o DDV-ju. Izvedena izobraževanja bodo objavili tudi virtualno.