Cestno podjetje Maribor je v stečaju od 23. februarja. Foto: MMC RTV SLO
Cestno podjetje Maribor je v stečaju od 23. februarja. Foto: MMC RTV SLO
Delavci CPM-ja na cesto

To pomeni, da se bodo delavci lahko po izteku 15-dnevnega roka prijavili na zavod za zaposlovanje. Barbara Matul iz Sindikata cestnega gospodarstva Slovenije je povedala, da bo vročitev odpovedi potekala še v petek, v ponedeljek pa le še za tiste, ki jim do takrat ne bo uspelo priti na sedež podjetja.

Ko se bodo delavci lahko prijavili na zavod za zaposlovanje, bo ta tudi organiziral delavnice in prijave za uveljavljanje pravic v primeru brezposelnosti. Na mariborskem zavodu so na prijavo večjega števila delavcev že pripravljeni, delavce pa bodo sprejemali na podlagi naročil, da bi se tako izognili gneči. Povezali so se tudi s stečajnim upraviteljem Silvom Zorcem in se dogovorili za izmenjavo dokumentacije.

Sicer pa naj bi stečajni upravitelj že uredil formalnosti v zvezi z jamstvenim skladom, za okoli 130 tujih delavcev pa se s centrom za socialno delo dogovarjajo o dodelitvi izredne državne pomoči. Prva nakazila si delavci lahko obetajo 15. aprila, a bo šlo le za delno nadomestilo za del marca, ko so bili brezposelni.

Delavci CPM-ja na cesto