Trgovina v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani bo prva Ikeina trgovina v Sloveniji.  Obsegala bo več kot 31.000 kvadratnih metrov, v ponudbi bo skoraj 10.000 izdelkov. Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Trgovina v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani bo prva Ikeina trgovina v Sloveniji. Obsegala bo več kot 31.000 kvadratnih metrov, v ponudbi bo skoraj 10.000 izdelkov. Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona

V začetku prihodnjega leta bomo lahko sprejeli kupce v Sloveniji, je povedal vodja trga v družbi Ikea Slovenija Cas Lachaert, Belgijec, ki nad gradnjo bdi od konca novembra. Zunaj je stavba končana, znotraj pa jih še čaka delo. Ne zamujamo, samo nekaj časa si bomo še vzeli, je jasen.

Danes so objavili razpise za več kot 300 delovnih mest. Nove zaposlene bodo izbirali oktobra, nato pa bodo imeli še nekaj časa, da jih izobrazijo. Prizna, da se za delo zanimajo tudi Slovenci, ki so zaposleni v bližnjih Ikeinih trgovinah. Plačilo bo prilagojeno trgu, več ne izda, a pove, da bodo delavcem nudili ugodnosti, kot so zasebno pokojninsko zavarovanje in dodatno zdravstveno zavarovanje.

Trgu bo prilagojena tudi ponudba v prodajalni, saj Slovenci po njegovih besedah radi preživljajo čas v krogu svojih družin, veliko pozornosti pa namenijo opremljanju otroških sob, prostoru za učenje, shranjevanju otroških stvari.

Sicer pa je švedski trgovec pri nas v zadnjem času požel kar nekaj kritik. Nekatere je zmotil reklamni napis, visok je 48 metrov, druge reklamirana okoljska naravnanost trgovine, na velikem parkirišču pa je le malo prostora za drevesa.

Pri Ikei odgovarjajo: napis mora biti viden, okolje pa bo kmalu zeleno. "Veliko več zelenja bo, kot ga vidite zdaj," zatrjuje Lachaert.

Do odprtja trgovine bo spremenjena tudi spletna stran, kjer bo zaživela spletna prodajalna.

Delo v Ikei bo dobilo več kot 300 ljudi