Z manjšo naklado časopisov promet upada tudi pri Vipapu. Foto: MMC RTV SLO
Z manjšo naklado časopisov promet upada tudi pri Vipapu. Foto: MMC RTV SLO

Na njegovo mesto so imenovali Eibl-Törökovo predhodnico in finančno direktorico Jožico Stegne. Stegnetova je Vipap kot predsednica štiričlanske uprave vodila do marca letos oz. po odhodu predsednika uprave in tehničnega direktorja Vipapa Miloša Habrnala, ki mu je aprila lani potekel mandat.

V upravi poleg Stegnetove ostajata vodja sektorja proizvodnje papirja in tehnični direktor Dragan Kranjc ter direktor trženja Ladislav Kristančič.

Letos naj bi bilo bolje
Krški Vipap, ki zaposluje nekaj manj kot 380 ljudi, je lani ustvaril 89,9 milijona evrov prihodkov oz. 2,75 milijona evrov manj kot predlani, vendar se mu iz izgube, ki ga pesti že nekaj let, ni uspelo izviti. V Vipapu so spomladi pojasnili, da so poslovno leto končali z izgubo zaradi neugodnih smernic na trgu časopisnih papirjev, ki v strukturi prodaje predstavljajo več kot 85 odstotkov njihovih prodanih količin, in zaradi nizke cene papirja.

Za letos so takrat napovedali, da pričakujejo stabilen razvoj prodaje in v drugi polovici leta še dvig cen. V podjetju izvajajo tudi program za izboljšanje svoje operativne učinkovitosti, hkrati pa letos načrtujejo "vpeljavo vseh potrebnih ukrepov". Da bi pokrili izgube neto prodaje, naj bi v Vipapu tudi širili paleto izdelkov, letos pa naj bi izboljšali poslovni izid.

Sicer pa skušajo to papirniško podjetje, ki je od leta 2008 v lasti češkega finančnega ministrstva, vse od prevzema družbe prodati, a pri tem niso bili uspešni.