Foto: BoBo
Foto: BoBo

Aleš Cantarutti bo mandat po dogovoru z vodstvom Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) končal 31. decembra. Za odstop se je odločil iz osebnih razlogov.

Cantarutti je bil pred leti že zaposlen na GZS-ju, in sicer v tamkajšnjem centru za mednarodno poslovanje, konec leta 2014 pa ga je tedanja vlada imenovala za državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu, kjer je ostal do junija 2020.

Kot so v sporočilu za javnost po seji navedli v GZS-ju, je bila zbornica v času Cantaruttijevega vodenja izjemno dejavna tako na področju splošne gospodarske in okoljske zakonodaje kot tudi socialnega dialoga. "Dejavno je bila vključena v oblikovanje zakonodajnih svežnjev za blažitev posledic epidemije, v zadnjem obdobju pa je bila in še vedno je intenzivno vpeta v pripravo ukrepov, ki obravnavajo energetsko draginjo," so poudarili.

Predsednik GZS-ja Tibor Šimonka je za novo generalno direktorico GZS-ja s štiriletnim mandatom predlagal dosedanjo izvršno direktorico GZS-ja za industrijsko politiko Vesno Nahtigal, ki je bila že zdaj del najožje vodstvene ekipe zbornice in je intenzivno vpeta v vse ključne dejavnosti, predvsem na področju industrijske politike, obravnave energetske draginje in zelenega prehoda. Upravni odbor GZS-ja bo o njenem imenovanju glasoval dopisno, so sporočili.

Cantarutti bo odstopil z vrha GZS-ja