Nima Motazed je odstopil iz osebnih razlogov, so sporočili iz banke. Foto: BoBo
Nima Motazed je odstopil iz osebnih razlogov, so sporočili iz banke. Foto: BoBo

Motazed je funkcijo nastopil februarja 2013, ko se je pridružil novi sestavi uprave največje banke v državi pod vodstvom Janka Medje.
Prevzel je področje IT, organizacijo, podporne funkcije, nabavo in upravljanje nepremičnin. V Novi Ljubljanski banki pravijo, da je pomembno prispeval k preobrazbi banke.

Odpstopil je iz osebnih razlogov, saj so velikie obremenitvame "puščale posledice na družinskem življenju." Iz postavil je tudi, da je odgovornost člana uprave in z njo povezane velike delovne obremenitve v velikem nesorazmerju z nagrajevanjem zanje. "To v primeru uprav bank v državni lasti v Sloveniji ne temelji na mednarodnih standardih ter ne ustreza tržnim pogojem."

Motazed je bil poleti tarča medijske kritike, da naj bi lani maja dobil depozit za več kot 100.000 evrov po višji obrestni meri kot drugi komitenti in celo višji od dopustne v tistem času. To sta Motazed in predsednik uprave banke Janko Medja zanikala, o tem pa je konec avgusta razpravljal tudi nadzorni svet banke in ugotovil, da Motazedov depozit ni problematičen.