Foto: Twitter GZS
Foto: Twitter GZS

Na vprašanje, ali Boštjan Gorjup ostaja v podjetju, je eden od preostalih dveh direktorjev v podjetju Matija Petrin odgovoril nikalno. Več pojasnil ni podal. Ob Petrinu je sicer v poslovodstvu še Wolfram von Ohain.

Gorjup, ki je bil v preteklosti dva mandata tudi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), je za svoje delo prejel nagrado GZS-ja za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, priznanje mladi manager in priznanje manager leta.

Proizvajalec malih gospodinjskih aparatov BSH Hišni aparati, ki je del mednarodnega koncerna BSH Home appliances Group, je bilo med najbolj prizadetimi v avgustovskih poplavah. Škoda je bila ocenjena na več kot 100 milijonov evrov. V podjetju računajo na selitev proizvodnje na novo lokacijo v Nazarjah.

Zadnji podatki o poslovanju podjetja so na voljo za leto 2022. Kot je razvidno iz objave na Ajpesu, so imeli takrat 11,89 milijona evrov čistega dobička (v 2021 10,34 milijona evrov). Celotni prihodki so nanesli 508,94 milijona evrov (v 2021 483,18 milijona evrov). Skupaj z najetimi delavci so konec leta 2022 zaposlovali 1669 ljudi.