Predsednik uprave Adrie Airways je sam odstopil s položaja. Foto: RTV SLO
Predsednik uprave Adrie Airways je sam odstopil s položaja. Foto: RTV SLO
Airbus A-320
Izguba Adrie naj bi letos presegla pet milijonov evrov, kar naj bi bila posledica slabega vodenja družbe v preteklosti. Foto: Adria Airways

Malačič je bil na čelu edinega slovenskega letalskega prevoznika od lanskega decembra, zataknilo pa se mu je pri poslu z najemom tovornega letala embraer 120 pri družbi Aurora Airlines.

Letala, ki ga je najel v imenu Adrie in ga tudi že plačal, ni, zato se je pred člani nadzornega sveta moral zagovarjati.

Kot je znano, so nadzorniki z delom uprave našli drugo tovorno letalo, saab 340, ki je v sredo že pristalo na brniškem letališču. Cena najema tega letala je za skoraj polovico nižja od Aurorinega.

Predsednik nadzornega sveta Adrie Branko Grošl je pred dnevi povedal, da bodo v družbi ustanovili strokovno komisijo, ki bo temeljito raziskala primer, nadzornike pa naj bi o izsledkih preiskave seznanila v 14 dneh. Na tokratni seji so sklep o ustanovitvi komisije tudi sprejeli.

Malačič je na čelu Adrie decembra lani zamenjal Branka Lučovnika. Do imenovanja novega predsednika bo družbo vodil član uprave Tadej Tufek.