Skupina Viator & Vektor naj bi medtem na drugi strani poskušala s postopkom prisilne poravnave. Foto: MMC RTV SLO
Skupina Viator & Vektor naj bi medtem na drugi strani poskušala s postopkom prisilne poravnave. Foto: MMC RTV SLO

V četrtek so bili v podjetju predstavniki zavoda za zaposlovanje, stečajnega upravitelja in sindikata. Tisti, ki so dobili odpovedi, so tako hkrati dobili usmeritve za naprej. Delavske knjižice jim bodo razdelili konec meseca, za 6. oktober pa je zavod za zaposlovanje pripravil poseben termin za prijavo delavcev iz tega podjetja na zavod, je pojasnil Vučko.

"Delavce zdaj čaka prijava na zavod in na jamstveni sklad. Potem bo vsak svojo priložnost in kariero žal iskal drugje," je dodal.

Stečajni postopek se je že začel
Okrožno sodišče v Ljubljani je stečajni postopek družbe Viator & Vektor Logistika začelo pretekli teden. Za stečajnega upravitelja je imenovalo Antona Jagodica. Uprava družbe je sama konec avgusta na ljubljansko okrožno sodišče podala predlog za uvedbo stečajnega postopka družbe. Predlog so podali, potem ko ga je potrdil upravni odbor skupine Viator & Vektor.

Skupina Viator & Vektor naj bi medtem na drugi strani poskušala s postopkom prisilne poravnave, predlog zanjo pa naj bi bil vložen v drugi polovici septembra.